El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, ha denunciat una "politització barroera" i "discriminació ideològica" en la nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres tres membres de la Mesa.

A diferència d'anteriors procediments, Nuet ha quedat fora d'aquesta darrera querella de la Fiscalia i és per això que ha volgut mostrar el seu suport als "quatre companys de la Mesa del Parlament" amb una piulada on, a més, denuncia la "politització barroera i intolerable" que suposa la denúncia, i la "discriminació ideològica" que veu en els motius que han portat a incloure els altres a la querella i a excloure'l a ell.

També la primera declaració de Forcadell després de saber-se la nova querella anava en aquest sentit. La presidenta del Parlament ha assegurat que avui queda clar que "no es querellen per fets, es querellen pel que som i pensem. Seguirem defensant la democràcia i el debat!". 

La Fiscalia atribueix a Forcadell, Corominas, Simó i Barrufet els possibles delictes de desobediència i prevaricació, en haver permès que es debatés i es votés al Parlament la resolució del referèndum unilateral durant el debat de política general. Tot i que Nuet també va ser favorable a que el text arribés a la votació, el ministeri públic descarta querellar-se contra el secretari tercer, Joan Josep Nuet, perquè considera que no pretenia "tirar endavant un projecte polític amb total menyspreu de la Constitució del 1978", donat que no va donar suport a la resolució com sí van fer els independentistes.