D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Ramon Riera, Alberto Palatchi, Mar Llambí, Manuel López, Núria Carreras, Elisa de la Mata i Elisabet Jiménez.

Un projecte amb noves persones, tots militants, que busca convertir el partit en un "referent" molt més "transversal" per "a tots aquells que volen continuar vivint a Catalunya com a espanyols i catalans, més enllà de les ideologies". Aquest és el punt de partida de Xavier García Albiol que, com a nou coordinador general –figura que no existia–, pren les regnes del PP català fins el proper congrés del partit, previst abans de l'estiu, quan s'espera que ocupi llavors la presidència en substitució d'Alicia Sánchez Camacho.

Gent de confiança

De moment, el popular ha decidit envoltar-se de la seva gent. Aquells que l'han acompanyat durant la seva etapa d'alcalde a Badalona (2011-2015). És el cas de Ramon Riera. És un veterà del partit, al qual s'hi va afiliar el 1989. Va ser secretari general de la formació en aquest mateix municipi. Riera és un dels homes de confiança d'Albiol. Va ser el seu tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda. Ara passa a ser el nou sotssecretari territorial, la mà dreta del coordinador. Una altra persona propera al nou coordinador general és Elisa de Mata, que ocuparà la secretaria de l'àrea de formació i educació. Durant el mandat d'Albiol, va ser coordinadora d'Ensenyament i d'Atenció a les Persones a l'Ajuntament de Badalona.

Cares noves i joves

El canvi de noms també té un altre objectiu: rejovenir el partit. Per això, tres de les set incorporacions tenen menys de 30 anys. Per exemple, Alberto Palatchi (24), fill de l'empresari i president de Pronovias Alberto Palatchi i que just abans de les eleccions del 27S va enviar un comunicat als seus treballadors en què explicava que en una Catalunya independent, la seva empresa resultaria “difícilment viable” i, per tant, podria veure’s obligat a marxar. Palatchi fill s'estrenarà en el món de la política, ja que és afiliat al partit des de fa quatre anys i mai no havia ocupat cap càrrec. S'ocuparà de coordinar Innovació, Tecnologia i Empresa.

Un altre jove del PP que acompanyarà Albiol com a secretari, en aquest cas l'àrea d'Acció Política és Manuel López, de 28 anys i portaveu del partit a Sant Joan Despí. També ha estat coordinador general de Noves Generacions (NNGG) del Baix Llobregat, sotssecretari territorial de NNGG a Catalunya i secretari de formació en l'àmbit estatal.

Està afiliat al partit des del 2005 i considera a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría com una de les dones "més poderoses del món, juntament amb Angela Merkel", com podem escoltar en aquesta entrevista a Ràdio Despí, just abans de les eleccions del 20D.

Per últim, al capdavant de Comerç i Turisme figurarà Mar Llambí, de 24 anys. Des dels 19 està afiliada al partit. Nascuda a Blanes i graduada en enginyeria informàtica, és l'actual presidenta de NNGG de Girona.

Les altres dues incorporacions són: Núria Carreras, professora d'educació infantil, com a coordinadora de l'àrea de Territorial. Ara mateix és la portaveu del partit a l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat; i Elisabet Jiménez, número 10 en la llista per Barcelona a les eleccions generals i ocuparà la secretaria en aquesta mateixa àrea. Jiménez és coneguda per ser regidora del districte barceloní de Ciutat Vella.