1. La CUP mira la Mesa

La CUP es feia l'estreta en la negociació per a la composició de la Mesa del Parlament. Ara bé, un cop coneguts els detalls de la funció de l'òrgan i les possibilitats estratègiques de tenir-hi un lloc, els cupaires han parat l'orella. Divendres i dilluns els protoportaveus dels grups parlamentaris es reuniran per mirar d'encarrilar les negociacions.

2. Nou programa polític a TV3: 'Acció Política'

El programa Parlament de TV3 passa a millor vida. L'històric cronista parlamentari Josep Maria Martí Rigau es jubila. El relleu, però, l'agafa l'exdirector del 23/24 i ara director del 3/24, Agustí Esteve, que realitzarà un programa d'anàlisi política titulat Acció Política. L'estrena serà el 23 d'octubre.  Segons els creadors del programa "tindrà sorpreses" i oferirà la informació "fresh politic".

3. 'Harvard Business' i Florentino Pérez

La publicació Harvard Business Review ha publicat la llista dels 100 millors directius del món. El president del Reial Madrid i d'ACS hi figura com el número 13. Ara bé, l'avança Pablo Isla, d'Inditex.

4. El repartiment del Senat

Els vuit senadors autonòmics s'hauran d'escollir un cop constituït el nou Parlament. Ara com ara, les proporcions serien: 4 per a JxSí; 2 per a C's; 1 per a PSC i 1 per a CSQP. Tot depèn de la negociació.

5. Herrera refreda l'opció d'anar a Madrid

Joan Herrera tenia tots els números per anar a Madrid, a les llistes pel Congrés. Ara bé, aquesta opció s'hauria refredat segons el seu entorn polític més immediat per causes personals. "Els motius personals pesen més del que us penseu", apunten. De fet, aquesta opinió ja l'havia deixat caure durant la campanya electoral del 27S. A mida que avancen les negociacions per a les llistes de les espanyoles, l'opció del colíder d'ICV de no anar al Congrés, sense descartar el Senat, guanya pes.

6. Els judicis sumaríssims, en PDF

L'Arxiu Nacional de Catalunya ha catalogat i publicat la llista de judicis sumaríssims que es van celebrar a Catalunya durant el franquisme.

7. Absolts els guàrdies civils per la mort de 15 immigrants

El Jutjat d'Instrucció número 6 de Ceuta ha arxivat la causa contra els 16 guàrdies civils que estaven imputats per la mort de 15 immigrants subsaharians que van intentar entrar a Ceuta el 6 de febrer del 2014. Les associacions de guàrdies civils han expressat la seva satisfacció. El cas va saltar després d'unes imatges en les quals es veien els agents disparant bales de goma als emigrants que es trobaven a mar obert.

8. L'Audiència Nacional tracta els Pujol de "clan"

Finalment, la justícia vol endreçar el cas Pujol i a petició de la Fiscalia Anticorrupció acumularà totes les causes que afecten l'expresident de la Generalitat, la seva dona i els seus fills en un sol expedient judicial. La tesi de la Fiscalia, que amb tota probabilitat acceptarà el magistrat José de la Mata, es basa a considerar que els Pujol actuaven com un clan i disposaven de forma "comuna" del compte d'Andorra origen de la confessió de l'expresident.

9. Les dues cares de Santi Vidal

El magistrat Santiago Vidal va fer costat el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva declaració davant del TSJC arran del 9N. Els Mossos el saludaven amb el protocol d'autoritat. "Sóc jutge encara, suspès i no expulsat", argüia per mantenir-se dins el vestíbul d'accés als despatxos del TSJC. En cas que li posessin problemes, el mateix Vidal assegurava en conversa informal que podia al·legar el seu càrrec de Govern: "Director del Programa per a l'estudi de les institucions i els organismes en l'àmbit de l'Administració de justícia i el poder judicial a Catalunya". Un títol que incorpora elaborar un "llibre blanc de la justícia a Catalunya". Vidal ha estat dels primers a parlar amb el president quan aquest ha acabat la declaració.

10. Els governs de coalició, amb lupa

Reneix la nova web de l'Observatori dels Governs de Coalició de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona. Dirigit pel politòleg Josep Maria Reniu, l'OGC observa i cataloga els pactes de govern des de l'arribada de la Constitució de 1978 de tot l'Estat i de Catalunya.

11. Unió, pendent del mes de febrer

La fuga de militants d'Unió preocupa la direcció democristiana. Però la direcció tremola davant la proximitat del mes de febrer, quan es giren les quotes de militància. La tresoreria d'UDC sospita que molts afiliats tornaran el rebut com a forma tàcita d'estripar el carnet.

12. Anglada hi torna

L'històric regidor de Vic i exlíder de la xenòfoba Plataforma x Catalunya, Josep Anglada, torna a encapçalar un projecte polític després de la desfeta de la seva antiga formació. Aviat n'anunciarà el nom. anglada

Postres de Músic

El tinent John McClane tornarà a tenir un dia dur. I sí, algú va fugir d'Alcatraz: