El diplomàtic nord-americà que va negociar l'entrevista del president Carles Puigdemont amb l'expresident Jimmy Carter, Ambler Moss, s'ha mostrat sorprès per les acusacions del president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, en el sentit que la Generalitat va pagar per poder celebrar aquesta trobada, i ho ha desmentit rotundament. "Pots estar segur que ningú no ha pagat per a l'entrevista amb l'expresident Carter. És absurd, i com diem aquí, és fake news (notícia falsa), sense credibilitat", ha indicat en declaracions a El Nacional. 

Moss, que és diplomàtic i advocat, ha estat l'home pont que ha obert les portes del Centre Carter d'Atlanta al president Puigdemont, i avui estava participant en les jornades del Centre Carter quan s'ha assabentat per aquest mitjà del que havia dit el líder del PP de Catalunya. Moss manté relació amb Catalunya des que va ser vicecònsol dels EUA a Barcelona. Va ser també representant dels EUA davant l'Organització d'Estats Americans i ambaixador al Panamà entre el 1978 i el 1982, on va negociar per encàrrec del llavors president Carter la devolució de la sobirania del Canal amb Omar Torrijos. 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest matí que té “constància que el president de la Generalitat ha hagut de pagar per reunir-se amb l’expresident nord-americà, Jimmy Carter”, en referència a la trobada que tots dos van mantenir divendres. Així ho ha manifestat i ha qualificat aquest segon viatge als Estats Units en una setmana d’“extravagància”. “Tot plegat posa en evidència fins a quin punt d’absurd i de ridícul han arribat Puigdemont i el Govern de la Generalitat”, ha afegit.