El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha negat a reunir-se amb un membre del Govern. El motiu: duia un llaç groc. Així ho ha denunciat la consellera Ester Capella, en una carta que ha enviat al president del CGPJ, Carlos Lesmes. Concretament, la directora general de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat, Montse Muñoz, havia de mantenir una reunió sobre el col·lapse dels jutjats especialitzats en clàusules sòl.

Sense presència catalana, la reunió ha tingut lloc aquest dimecres al matí, convocada i presidida pel mateix Carlos Lesmes. Hi estaven convocats els consellers dels governs autonòmics que tenen competències en justícia. Ester Capella havia delegat la seva participació en Montse Muñoz, que havia d’intervenir per videoconferència, com ja s’havia pactat amb el CGPJ.

Segons fonts del Departament de Justícia, a les 12 del migdia, hora d’inici de la reunió, des de Madrid han arribat a veure en pantalla Muñoz i la subdirectora que l’acompanyava. En aquell moment, però, al departament han rebut una trucada de Camilo Simal, del gabinet de Lesmes, advertint que la trobada no començaria si la representant del Govern no es treia el llaç groc que duia a la solapa.

En total, segons les fonts del departament, s’han produït tres trucades. Com Montse Muñoz s’ha negat a treure’s el llaç, des de Madrid han desconnectat la videoconferència i el Govern no ha pogut participar de la trobada.

 

“Perplexitat i incredulitat”

En la carta que Ester Capella ha dirigit a Carlos Lesmes, la consellera expressa la seva “perplexitat i incredulitat per la discriminació per motius ideològics” que han patit les “legítimes representants” de l’executiu català. “Considero inadmissible que s’hagi ordenat la desconnexió de la videoconferència i impedit la participació de Catalunya degut al llaç groc de la solapa”, ha denunciat.

En aquest, Capella recorda que “la voluntat de diàleg i de col·laboració del Govern és inqüestionable”, i que per aquest fet s’asseien a la taula. No obstant això, etziba: “Voluntat de diàleg, tota. Voluntat de deixar-nos humiliar, mai”.

És per tot això que la consellera catalana reclama a Lesmes una “rectificació immediata” davant aquesta “actuació partidista”, que a parer seu se suma a “la decisió d’obviar les injúries, insults i mostres d’odi” expressades en el famós xat dels jutges del CGPJ. Una rectificació, argumenta Capella, “ajudaria a defensar la ja perjudicada reputació de jutges i magistrats”.