El partit nacionalista flamenc de Bèlgica N-VA ha cridat avui als seus simpatitzants a participar en la manifestació impulsada per les entitats sobiranistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural el 7 de desembre. "Membre o simpatitzant? Uneix-te a la manifestació massiva el dijous 7 de desembre per demanar l'alliberament dels presos polítics catalans", va dir a la xarxa social Twitter aquest partit, que simpatitza amb la causa independentista catalana.

La iniciativa de la manifestació va partir del col·lectiu "Omplim Brussel·les" que la va anunciar a través de les xarxes socials, després de la qual cosa les associacions sobiranistes ANC i Òmnium Cultural li van donar el seu suport. La manifestació partirà del Parc del Cinquantenari de Brussel·les i acabarà a uns dos quilòmetres de distància, en la Plaça de Schuman, on es troben les seus de la Comissió Europea i del Consell Europeu.

El partit nacionalista N-VA ha mostrat en les últimes setmanes la seva simpatia pel procés independentista català, entre d'altres, a través de les declaracions dels seus representants en el Govern belga.

És el cas del secretari d'Estat per a l'Asil, Theo Francken, qui va insinuar que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont podria sol·licitar asil a Bèlgica abans que aquest decidís viatjar al país, o el ministre de l'Interior, Jan Jambon, que va criticar al Govern espanyol després de l'enviament a la presó d'exdirigents catalans.