El Consorci del Museu de Lleida recorrerà a l'Audiència d'Osca el trasllat de les 44 obres d'art de Sixena a l'Aragó que actualment estan al Museu de Lleida. Així ho ha anunciat aquest dijous l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després de fer-se públic que l'Audiència d'Osca hagi desestimat els recursos interposats per la Generalitat i el MNAC contra la sentència dictada pel Jutjat de primera instància número 1 d'Osca, que declarava nul·les les compres de 97 obres d'art en litigi entre Catalunya i l'Aragó.

Ros ha assegurat que s'està preparant un recurs de cassació, anul·lació de la sentència, contra aquesta decisió i que, en cas que no fos acceptat, "recorrerem al Tribunal Suprem, que és competent i qualificat en temes de conflictes patrimonials". "Considerem que ens assisteix la raó i el dret", ha declarat l'alcalde.

D'altra banda, pel que fa al possible trasllat immediat de les obres, tal com reclama el govern de l'Aragó, que ha demanat que es faci efectiu l'11 de desembre, Ros insisteix al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, com a conseller de Cultura en funcions després de l'aplicació de l'article 155, que s'apliqui el criteri de "prudència" mentre hi hagi recursos presentats.

Fins que no hi hagi sentència ferma, "esperem que no es demani cap trasllat de cap obra", conclou Àngel Ros.