"Ja tenim una resposta de la presidenta del Congrés, i ens vol fer tornar a la casella de sortida". La consellera de la Presidència, Neus Munté, s'ha referit així a la resposta que Ana Pastor va donar a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En aquesta carta, que es va enviar el passat 16 de juny, Puigdemont demanava comparèixer per explicar als diputats el referèndum, la resposta de Pastor deixa clar que la via per intervenir al Congrés és la que ofereix l’article 87 de la Constitució i el 127 del Reglament del Congrés, on s’atribueix la defensa de les proposicions de llei de les comunitats autònomes a una delegació del corresponent Parlament.

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Munté també ha volgut agrair al ja exconseller d'Empresa, Jordi Baiget, la seva trajectòria; s'hi ha referit com "una persona que ha realitzat una tasca excel·lent". De fet, les paraules de la consellera són molt semblants a les que el president ha pronunciat aquest matí durant el nomenament de Santi Vila: "Avui no és un dia de felicitat, alegria, és una decisió que, com saps, no és fàcil i vull que quedi constància del meu profund reconeixement a la teva tasca, la teva constància, honorabilitat, dedicació i lleialtat".

A més a més, Munté ha sostingut que "el Govern no tem més destitucions i que la de Baiget respon a una potestat que només té el president. També ha afegit que "la confiança és el valor més important, i els consellers tirarem endavant perquè estem units i decidits".

Finalment, la consellera Munté ha indicat que el Govern vol que vagi a votar tant la gent que està a favor com en contra de la independència i s'ha mostrat tranquil·la dient que "al final no es podria entendre que l'Ajuntament de Barcelona no es posicionés a favor del referèndum".