La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat que el Govern no té constància de cap denúncia ni incident durant les jornades del judici del 9-N, i ha replicat a la fiscal Anna Maria Magaldi que en les imatges dels fets que denuncia no ha detectat "cap altra cosa que no formi part de la llibertat d'expressió".

"Recomanaria calma, cap fred, rigor, tot allò que deia la fiscal aquest matí a la roda de premsa. A partir aquí si s'ha sentit agredida per una mirada o per una paraula d'un ciutadà, sap perfectament, ella sí que ho sap, a quins mecanismes recórrer", ha advertit la consellera en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, en relació als insults denunciats per la fiscal en cap de Barcelona.

Munté ha assegurat que al Govern no li consta "cap denúncia ni cap incident remarcable que es produís durant el judici del 9-N". De fet, ha volgut insistir un cop més, en el fet que dilluns es van mobilitzar milers de persones de manera absolutament cívica i pacífica al voltant del TSJC i que "els possibles insults, reprovables, d'una petitíssima minoria en cap cas poden embrutar una força absolutament correcte, democràtica i cívica de les persones que es van aplegar".

"Hi ha un concepte que és el de la llibertat d'expressió que s'utilitza de manera diferent, diria fins i tot antagònica, en funció de qui l'esgrimeix", ha retret i, tot i que ha coincidit amb Magaldi que els càrrecs públics estan sotmesos a la crítica, ha rebutjat l'insult, vingui d'on vingui.

En aquest punt, ha contrastat el to pacífic de les mobilitzacions independentistes amb els "insults gravíssims, alguns fins i tot constitutius de delicte penal que diferents representants polítics de diferents ideologies han hagut d'escoltar, i no ha passat absolutament res".