La diputada del PP català, Andrea Levy, ha aprofitat la sessió de control al Govern per preguntar a l’executiu de Carles Puigdemont sobre el nomenament del nou director de TV3, Vicent Sanchis. Com a resposta a les crítiques sobre la manca d’objectivitat de la televisió, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha recordat la relació de l’actual director de TVE amb el PP.

Levy ha atribuït la destitució de l’exdirector Jaume Peral a la cobertura que va fer la televisió pública sobre el cas Palau, on els ex membres directius del Palau de la Música, Félix Millet i Jordi Montull, van reconèixer que CDC va cobrar comissions per adjudicacions d'obres públiques. “Ja ens estranyava que es cobrís tant el cas Palau”, ha lamentat la diputada.  

Per aquest motiu, segons ha considerat la diputada popular, el nomenament de Sanchis respon a un “règim de silenci” i a la posició ideològica d'aquest, que en nombroses ocasions ha valorat que el “cas Palau és un instrument en contra de CDC”.

Davant les crítiques de Levy, Neus Munté ha recordat la simpatia del director de TVE amb el Partit Popular, ja que Eladio Jareño va ser cap de comunicació de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho. “El problema no és TV3, és que no compartim el pensament únic que ens volen imposar”, ha reblat Munté.

La consellera ha afegit que TV3 és una “televisió pública, amb informació de qualitat i plural” que ha estat valorada “molt positivament per la seva credibilitat”, com mostren les enquestes d’audiència i ha assegurat que des del Govern “continuarem defensant els mitjans públics per l’enorme servei a la cohesió, pluralitat i el desenvolupament de la nostra llengua”.