La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha fet la primera valoració dels ministres espanyols en nom de l'executiu català. En declaracions a l'ACN, Munté ha considerat que el nou govern de Mariano Rajoy no és massa diferent al que hi havia. "Malgrat els anuncis de canvis, trobem a faltar aquests canvis", ha assegurat la portaveu, que ha afegit que "de fet, és un govern de molta continuïtat, amb moltes cares ja conegudes, set ministres repeteixen i alguns d'ells són d'ingrat record per a Catalunya com Cristóbal Montoro".

De tota manera, la portaveu ha volgut "donar els cent dies de gràcia i de rigor" al govern espanyol "per veure si d'una vegada per totes es dedica a afrontar la realitat de Catalunya fent política i no amb la judicialització de la política a la que ens té acostumats".

Respecte de la presència de la catalana Dolors Montserrat al Consell de Ministres com a titular de Sanitat, Munté ha recordat que incloure gent provinent de Catalunya al govern espanyol "no és garantia de res". "No és garantia de més diàleg ni de més comprensió cap a la realitat de Catalunya i el repte democràtic que estem vivint", ha assegurat Munté, que ha afegit que "només cal recordar com s'ha comportat un ministre català com Fernández Díaz en relació a Catalunya; i com en altres ocasions el PP ha anunciat girs catalanistes amb ministres com Birulés o Piqué i més que un gir ha estat una rotonda perquè s'han quedat allà mateix".

És per això que Munté creu que "més que intencions i origen dels ministres, el que cal esperar són fets, no només paraules, i una voluntat clara de diàleg i afrontar el mandat democràtic de primer ordre en el que està treballant el Govern de Catalunya".