El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, no es mobilitzarà el pròxim 6 de febrer, quan comença el judici contra l'expresident català Artur Mas per la consulta del 9N, perquè entén que, com a conseller de Justícia, no li "correspon".

En declaracions a COPE Catalunya, Mundó ha assegurat: "No em correspon estar davant el TSJC ni de cap tribunal com a conseller de Justícia", encara que ha insistit que aquell dia sí es mobilitzaran "molts ciutadans" per defensar que un conflicte polític no es pot convertir en una "qüestió judicial".

Les entitats sobiranistes han animat aquesta setmana als catalans a demanar festa dilluns que ve 6 de febrer al matí per poder acudir a la manifestació al començament del judici contra l'expresident català Artur Mas, acusat al costat de dos exconselleres per la consulta del 9N.

"El 6F ens jutgen a tots"

Amb el lema "El 6F ens jutgen a tots", les entitats han organitzat una mobilització que es farà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a l'Avinguda Lluís Companys de Barcelona, o bé a la Ciutat de la Justícia, a l'Hospitalet del Llobregat, en funció d'on se celebri finalment el judici.

Quant a la possibilitat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, sigui jutjada en els pròxims mesos, el conseller ha assegurat que "el fet que la presidenta d'un Parlament elegida democràticament sigui apartada del càrrec per permetre que es pogués fer una votació relacionada amb un posicionament polític, molts ciutadans ho jutjaran com un fet extrem i summament gravíssim".

En aquesta línia, Mundó ha valorat molt negativament que el Govern espanyol, "en lloc de respondre políticament, respongui amb els tribunals".