El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, assegura que ni el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ni el de Justícia, Rafael Catalá, es van interessar per les gestions de l'accident d'autocar a Freginals, al Montsià, diumenge passat. En una entrevista a Rac1, el titular català de justicia ha denunciat que el ministeri d'Exteriors no va mostrar "massa interès" per la tragèdia, malgrat les 13 víctimes mortals. 

Mundó també ha explicat que no ha tingut cap tipus de contacte en els últims dies amb Catalá sobre l'accident d'autobús, encara que ha reconegut que manté amb ell una relació "normal", i que han parlat en altres ocasions d'altres temes. Mundó considera que "les derivades polítiques han de quedar en un segon pla" perquè la prioritat era estar al costat de les famílies de les víctimes, dels ferits i gestionar-ho de la millor manera possible.

Preguntat per si el ministre Margallo s'ha posat en contacte amb el govern català per les repatriacions dels cadàvers, Mundó ha explicat que d'això se n'ha encarregat el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, "directament" amb els consolats i les ambaixades. En aquest sentit, Mundó valora positivament la gestió de la Generalitat en aquesta tragèdia, malgrat la complexitat que implicava. "A nivell internacional el govern de Catalunya ha donat una resposta eficaç que ha estat a l'altura", ha assegurat. 

Aquest poc interès que denuncia el govern català se suma al fet que l’Executiu espanyol va intentar impedir que el president Carles Puigdemont acompanyés amb una delegació del Govern català el primer ministre italià, Matteo Renzi, durant la seva visita a Tortosa, amb motiu de l’accident.