El cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i el cap de l'oficina de Carles Puigdemont, Josep Rius, van posar-se en contacte dijous al matí i van estar a punt de tancar un acord, segons publica El Confidencial. El rotatiu assegura que el pacte va fer que el president de la Generalitat arribés a preparar un discurs solemne per anunciar a les 13:30 la convocatòria d'eleccions. 

Finalment l'anunci no es va fer. El citat diari ho atribueix a desconfiances entre ambdues parts o el que Puigdemont va definir com "falta de garanties per part del govern espanyol", per la seva banda, l'executiu de Rajoy considerava que les peticions de la Generalitat eren excessives i no oferien res a canvi de congelar el 155.

Un ministre ha explicat a El Confidencial que "no era un acord equilibrat perquè ells no cedien res". La font indica que Puigdemont exigia la suspensió del 155, l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la sortida de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola de Catalunya, unes demandes que aquest ministre no considera que es puguin pagar amb una convocatòria d'eleccions.