Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, no compareixerà aquest divendres a la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, tot i que ha estat citat en dues ocasions.

La declaració de Moragas estava prevista per al 27 de juny, en la sessió de matí, però en aquella ocasió va comunicar al Parlament que no compareixeria. Davant aquest fet, el reglament de la Cambra catalana obliga a cridar a declarar novament els compareixents tres dies després. 

Per aquest motiu, estava previst aquest divendres com a nova data per a la compareixença tot i que, novament, ha rebutjat la petició del Parlament. De la mateixa manera que Moragas, l'exministre de l'Interior i nom clau en l'Operació Catalunya, Jorge Fernández Díaz, ha estat convocat en dues ocasions i les dues s'ha negat a comparèixer. 

Tampoc declararà a la comissió el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ni la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, citats per al 6 de juliol. S'emparen en un informe del Consell d'Estat que declara que "no resulta obligat atendre el requeriment de compareixença" referit al president, vicepresidenta, ministres i exministres, alts càrrecs i exalt càrrecs de l'Administració General de l'Estat i membres en actiu de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Absents a la comissió

Nombrosos membres citats pel Parlament s'han negat a comparèixer i estan dificultant així les feines de la comissió, que es troba en un moment clau per al seu desenvolupament. 

A la sessió de divendres tampoc compareixeran l'excap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal Manuel Vázquez ni l'excomissari general d'Informació de la Policia Nacional Enrique García.

A més, hi ha hagut altres absències destacades, com el director d'Ok Diario, Eduardo Inda, o l'expresidenta del PP català Alicia Sánchez-Camacho.