El director del gabinet del president del Govern espanyol i secretari del Consell de Seguretat Nacional, Jorge Moragas, ha desqualificat a les informacions sobre l’anomenada ‘Operació Catalunya’ titllant-les de “safareig” i “maledicència”.

Les declaracions les ha fet Moragas a la Comissió Mixta Congrés-Senat de Seguretat Nacional, hores després que es conegués que l’actual vicepresidenta primera del Congrés i presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, estaria al darrere de l’Operació Catalunya’ -concebuda suposadament per desacreditar els polítics independentistes- sota el coneixement, precisament, de Moragas.

Aprofitant l’ocasió, el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha preguntat al director del gabinet del president del Govern si s’espien càrrecs públics a Catalunya, si el procés d’autodeterminació suposa una amenaça a la seguretat d'Espanya o si es destinen diners públics per pagar sous a autoritats de l’Estat, entre d’altres.

Com a resposta, Moragas ha assegurat que no coneixia en profunditat la informació publicada avui, que fa referència a la gravació del 2010 d’una conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, en què parlava dels diners de la família Pujol a Andorra. Així mateix, ha respost que el procés a Catalunya “no té res a veure amb la Seguretat Nacional”.

Les respostes de Moragas formen part “de la supèrbia de la dreta reaccionària”, segons Rufián que, a més, l’ha acusat de ser “el pitjor, no només de les clavegueres de l’Estat, sinó del seu propi partit i la política”.