Joaquim Molins i Amat (Barcelona, 1945) ha mort avui als 72 anys. Molins va ser diputat de CiU al Parlament i al Congrés i conseller de Comerç i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques en diferents governs de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Molins també va ser diputat de la formació al Congrés dels Diputats. El 1995 va ser el portaveu del grup català al Congrés en substitució de Miquel Roca i Junyent. El 1999 va deixar el càrrec de portaveu per presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del juny d'aquell any.

Anys més tard, al 2013, Molins va ser elegit pel president de la Generalitat, llavors Artur Mas, com a director del Patronat del Gran Teatre del Liceu, càrrec que va abandonar a finals del 2016 per motius de salut.

Una carrera lligada a la política, que va ser distingida aquest any per la Generalitat amb una Creu de Sant Jordi.

Dol al món polític

Companys del món polític van fent arribar les seves mostres de condol a través de missatges a les xarxes socials. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat "trist" i ha destacat el "caràcter, solvència i dinamisme" de Molins al servei de Catalunya. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha destacat que "enyoraran el seu somriure, mestratge, veu forta i caràcter afable". Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha destacat el compromís de Molins amb "el catalanisme polític, els valors de la moderació i el teixit econòmic i cultural". L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias també ha lamentat la pèrdua de qui ha dit que era "un bon amic". 

El Liceu expressa el seu condol

El Gran Teatre del Liceu, del qual Molins va ser president, ha expressat el seu condol a través d'un comunicat i ha declarat que li dedicarà l'obra Il trovatore i el pròxim Liceu a la fresca. A més a més, com a senyal de dol ha fet onejar les seves banderes a mig pal.