La irrupció de la Guàrdia Civil al Teatre Nacional per requerir el contracte de l'acte de JxSí de la setmana passada, on es van presentar les lleis del referèndum, ha provocat diverses reaccions a Twitter. Alguns s'ho han agafat des de la indignació, altres des de la ironia. Un d'ells és l'escriptor Quim Monzó que ha volgut posar la feina fàcil a la policia i senyalitzar-los altres actes del TNC que podrien ser del seu interès. 

A més, no només els ha volgut ensenyar el camí cap al Teatre Nacional, també els ha volgut enviar una llista de les diferents sales de Catalunya. "La Guàrdia Civil inicia gira pels teatres de Catalunya. Fins a l'1 d'octubre. Entrades a punt d'exhaurir-se", ha ironitzat l'escriptor a través de les xarxes.

Un exemple que els hi ha posat, ja sota el hashtag #GiraTeatralGuardiaCivil, és el Museu Dalí. "Ves que la Guàrdia Civil no es presenti al Museu Dalí a contemplar l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí", ha dit l'escriptor.

També s'ha referit a les paraules del líder del PP, Xavier García Albiol, que ha assegurat que veu "normal" que la Guàrdia Civil investigui "un cop d'Estat"​.