El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha inclòs PDeCAT, PSOE, Cs, el PNB i CC en la ronda de contactes que ha iniciat per intentar tirar endavant el projecte dels pressupostos generals de l'Estat.

"Les coses estan una mica avançades amb Ciutadans i Coalició Canària, hi ha hagut converses amb el PNB i veig lluny al PSOE", va reconèixer el president del Govern, Mariano Rajoy, en una entrevista a Telecinco. Amb els suports de Cs, CC i el PNB, l'Executiu considera que podrien superar el tràmit de les esmenes a la totalitat però per aprovar els comptes públics "és una altra història", asseguren fonts del govern.

Per això, en la ronda de contactes s'ha inclòs també el PDeCAT, antiga Convergència, a qui el Govern del PP ha exclòs de la política espanyola des que va començar el procés.

En aquesta primera ronda de contactes també s'hi inclouran els socialistes, amb qui Montoro ja va mantenir una reunió abans de la Conferència de Presidents autonòmics i li van transmetre que seria molt difícil comptar amb el seu suport. En aquesta ocasió, la tramitació dels pressupostos coincidirà amb el procés de primàries del PSOE i preparatius del seu congrés -que se celebrarà els dies 17 i 18 de juny- per la qual cosa la gestora podria preferir quedar a un segon pla i delegar a la nova direcció l'elecció de la posició del partit davant de l'aprovació dels comptes.