El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha assegurat avui que el Govern de la Generalitat és una amenaça per a l'economia i el mercat laboral de Catalunya, que en tres anys podria arribar a la plena ocupació de no interrompre's el ritme de recuperació actual.

En declaracions als mitjans abans de participar en la presentació d'un llibre, Montoro ha assegurat que la situació que està vivint Catalunya és "molt perjudicial" per a la continuïtat de la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, de la qual ha responsabilitzat un govern autonòmic que s'ha situat "fora de l'Estat de dret".

Segons el seu parer, l'actuació de l'Executiu català està afavorint que se'n vagin les grans empreses i que la comunitat s'empobreixi, cosa que limitarà la seva capacitat de recaptar, una capacitat que ja té minvada, segons el ministre. "Hauran d'explicar també que no poden fer un Estat sense Hisenda pública", ha afegit.

Segons la seva opinió, el vicepresident català i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, hauria d'explicar per què es van les grans empreses, cosa que -segons Montoro- s'explica pel temor a que a Catalunya governin "els radicals, els molt contraris a la creació de llocs de treball, de riquesa, de benestar per als catalans i per a tots els espanyols".

Això no obstant, ha assegurat que el nou sistema de finançament autonòmic que s'està impulsant des del Govern central beneficiarà els catalans igual que a la resta dels ciutadans espanyols, perquè "això ho tindran garantit amb independència de la posició política" del president Puigdemont i el vicepresident Junqueras.