El ministeri d'Hisenda i Funció Pública diu que pagarà a la Generalitat el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) de juliol per import de 110 milions d'euros, tot i que el govern català encara no li ha enviat els noms dels funcionaris encarregats d'aprovar i efectuar els pagaments de les conselleries i entitats públiques. La recepció d'aquest llistat era una de les demandes de l'Estat en el marc de l'acord que condiciona el FLA per evitar despeses relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre. Hisenda, però, considera que de moment no existeixen indicis per presumir cap incompliment de la legalitat i en desemborsarà la quantia.

El ministre Cristóbal Montoro ho ha exposat ambigüament després del consell de política fiscal i financera celebrat a Madrid, presidit també per la vicepresidenta i ministra d'Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría. Montoro ha informat en la roda de premsa posterior que aquest mateix dijous havia enviat un nou requeriment a la Generalitat perquè li enviés el llistat dels interventors i altres alts funcionaris encarregats dels pagaments. Aquí ha carregat durament contra els representants catalans, reiterant en diverses ocasions que era "una obvietat" que els responsables màxims eren els consellers, però volia rebre "formalment" el llistat dels qui ja signen les factures habitualment. 

La qüestió és que el ministre no ha descartat sancions en endavant, però es mostra confiat que "segur" que finalment s'enviarien aquests noms des del govern català "perquè hi estan obligats" a fer-ho. "No en tingui cap dubte", ha dit als periodistes. En segon lloc, ha parlat "d'un altre tipus de mesures intermèdies" si això no es produeix, com rebaixant-ne la gravetat, tot i que també en el marc del FLA condicionat. "No s'ha de veure especial crispació en el fet", ha insistit sobre una mesura que ja es va implantar l'any 2015, tot i que aquest cop el context és un altre: l'1-O i amb periodicitat setmanal. 

Davant d'aquesta rectificació ambigua, el fet és que els temps també juguen en favor de la Generalitat. Demà mateix tocaria ingressar l'import dels 110 milions d'euros, com ha ratificat el secretari d'Estat de Pressupostos, Alberto Nadal. Per altra banda, Hisenda va rebre la justificació de la interventora Roser Vila assegurant que els 6.150 euros desviats van anar a parar a un software i no a despeses electorals. "No tenim indici d'il·legalitat", ha argumentat Montoro, assegurant que així espera constatar-ho aquest divendres quan el Govern en remeti el primer informe.