La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha incidit aquest divendres en el clima "d'enuig" amb els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per la manca d'inversió al País Valencià. A preguntes dels mitjans durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha criticat "l'arbitrarietat i el tractament injust" del projecte de pressupostos, i ha advertit de nou que "Espanya no es trenca per la perifèria, sinó des del centre, des dels pressupostos generals".

Quan se li ha preguntat sobre si aquest clima pot conduir a una tensió preindependentista al País Valencià, Oltra ha dit que "no és que ningú es vulgui independitzar, sinó que el que sembla és que als PGE el govern d'Espanya ens independitza, almenys en les inversions, ens exclou".

Sobre la controvèrsia que han generat les seves declaracions assegurant que el govern espanyol invertia allà on es muntava "el ciri" més gran, Oltra ha dit que no sap si ha hagut polèmica o no, però que no li preocupa. "Cadascú al seu ciri, aquí el que hem de fer és defensar els interessos valencians. Si els catalans s'emprenyen ja es desemprenyaran, no depèn de nosaltres", ha dit.