El cofundador de Podemos Juan Carlos Monedero ha considerat aquest divendres que el Rei Felip VI propiciarà la celebració d'un referèndum sobiranista a Catalunya perquè "necessita justificar el seu regnat". De la mateixa manera que Joan Carles I "va tenir el seu 23-F, el que podria presentar Felip VI com a justificació del seu regnat és resoldre el repte català", ha destacat en declaracions Rac1.

"Si el 80% dels catalans vol un referèndum, com dimonis el Rei que no ha votat ningú justifica una solució que no passi per una sortida democràtica?", s'ha preguntat Monedero. També ha assegurat que la "part més assenyada" del PP i molts sectors del PSOE advoquen també pel referèndum, i que C's no tindrà futur si no reconeix el dret a decidir.

Per a Monedero, la pregunta del referèndum hauria de deixar clares tres possibilitats: "Vol separar-se d'Espanya, quedar-se a Espanya tal com està o buscar una inserció que garanteixi certs drets?".

Futur govern

Sobre el govern que sorgeixi de les eleccions generals del 26 de juny, Monedero veu "molt probable" que estigui liderat per Podemos "amb les confluències, IU i el PSOE, amb Iglesias de president, i a Sánchez se li ofereix la Vicepresidència".

Creu que el PSOE tindrà un mal resultat en els comicis i que per això "li correspondran proporcionalment els llocs que li toquin en el govern; alguna cosa de justícia democràtica".

"La meva proposta és que una aliança de Podemos i IU es denomini Podemos En Común", ha destacat sobre el pacte electoral d'ambdues formacions per al 26-J.