El govern espanyol considera un "xantatge inacceptable" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi anunciat avui que si Mariano Rajoy decideix activar l'article 155 de la Constitució ell aixecarà la suspensió de la declaració unilateral d'independència (DUI) i "seguirà endavant".

Fonts de l'Executiu han assegurat que malgrat el "xantatge inacceptable" de Puigdemont, el president català serà l'"únic responsable" de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Fonts del PDeCAT han explicat que Puigdemont ha fet aquest anunci davant del consell nacional d'aquest partit, hores abans que aquest dijous expiri el termini marcat pel govern espanyol perquè el president de la Generalitat faci marxa enrere.

En aquesta reunió, la coordinadora de la formació catalana, Marta Pascal, ha traslladat a Puigdemont en nom de l'organització que si Rajoy decideix aplicar el 155 "tindrà tota la complicitat del PDeCAT per aixecar la suspensió i fer efectiu el mandat de l'1-O".

Avui mateix, a la sessió de control en el Congrés, Mariano Rajoy ha fet una última crida a la "sensatesa" a Carles Puigdemont perquè abans de les 10:00 hores d'aquest dijous respongui que no ha declarat la independència de Catalunya i evitar així l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.