El rei Joan Carles, l’empresari Javier de la Rosa, l’exministre Moratinos i Oriol Pujol, entre molts d’altres, van intercanviar missatges amb Francisco Nicolas Gómez Iglesias, més conegut com el Petit Nicolás. Així ho revela Vanity Fair, que ha tingut accés a milers de missatges del telèfon del Petit Nicolás i que actualment estan incorporats a la causa contra aquest jove que es feia passar com a agent de l’Estat per a tot tipus de temes -des d’aturar l’independentisme fins a salvar la infanta Cristina- i que actualment està sent investigat pels delictes d’estafa, revelació de secrets, falsificació documental i usurpació de funcions públiques.

De fet, els arxius revelats per la revista, que formen part d’un catàleg de més de 43.800 whatsapps, 8.900 SMS, 20.900 fotos, 147 vídeos i centenars de converses via Telegram, demostrarien, si més no, que el Petit Nicolas havia contactat amb tota una sèrie de prohoms i que per tant, no tot el que explicava era producte de la seva fantasia.

Agraïments de Joan Carles el dia de l’abdicació

El 2 de juny del 2014 el rei Joan Carles va anunciar la seva abdicació a favor del seu fill Felip, una circumstància que Nicolás va aprofitar per enviar al monarca el següent missatge: “Senyor, gràcies pels 40 anys de més prosperitat que ha conegut Espanya. Gràcies per l’estabilitat que hem viscut. Gràcies per reconciliar-nos sense que cap de les ‘dues Espanyes’ s’imposés a l’altra. Gràcies per plantar cara als colpistes que volien acabar amb la democràcia. [...] Una forta abraçada. Francisco Nicolas Gómez Iglesias”. Al cap de cinc minuts, Joan Carles responia: “Milions de gràcies per aquestes paraules. Una abraçada. JC”.

Així doncs, Joan Carles va respondre el Petit Nicolás, qui va explicar a diverses amistats que havia obtingut resposta, encara que molts van dubtar de la veracitat de les seves paraules. A més, el jove va aprofitar que havia aconseguit el número de telèfon del Rei gràcies a Arturo Fernández, president de la patronal madrilenya, per tornar a posar-se en contacte amb el monarca, amb el següent missatge: “Senyor, m’agradaria veure’l urgentment per un tema en el qual vull ajudar la corona i Espanya”. Aquest cop però, no va tenir resposta i per això va trucar directament, i malgrat que ningú va despenjar a l’altre costat, la trucada va quedar enregistrada. Encara uns dies més tard, enviava un nou missatge: “Senyor, sóc Francisco Nicolas Gómez Iglesias. Quedo a l’espera de concretar cita. Tan aviat com sigui possible sisplau”.

La 'mortadel·la' de Javier de la Rosa

Una altra de les persones que va mantenir contacte amb el Petit Nicolás va ser l’empresari Javier de la Rosa, que utilitzava la paraula ‘mortadel·la’ cada cop que volia referir-se a diners en efectiu. De fet, el jove va convèncer l’empresari que tenia la missió de frenar el procés independentista -els mateixos objectius que l'Operació Catalunya- i per això va contactar al setembre del 2014 -l’any del tricentenari i la consulta del 9-N- amb De la Rosa, que va acordar relatar-li el suposat finançament il·legal de Convergència durant els anys vuitanta: “Els vaig donar fins a 4.500 milions de pessetes”, ja havia assegurat prèviament l’empresari, que a canvi sol·licitava “mortadel·la pels serveis prestats”.

El joc de l’embotit segueix en altres missatges, com “a quina hora em diràs i puc dir al metge que vingui a menjar mortadel·la italiana especial que em portes”, que té com a resposta “L’extra no. Aquesta és la normal”. Davant la poca concreció dels pagaments que hauria fet el jove a l’empresari, aquest últim li indica que digui a S, en referència a Soraya Sáenz de Santamaría, el següent: “Raons per donar a S o a qui sigui més eficaç, per menjar mortadel·la: Aquest ha col·laborat sense res més que una promesa. Ha aportat informació (tota ella veraç) per al possible acord amb el p”, on ‘p’ serien els Pujol.

Amb ‘p’ de Pujol

Efectivament, els Pujol també apareixen en els missatges filtrats. En concret se n’esmenta un d’Oriol Pujol, on aquest respon amb un “veurem com acaba tot això” un sms previ del Petit Nicolás.

Josep Lluís Nuñez fill i Carlos García Revenga, secretari de les infantes a la Casa del Rei, serien altres dels personatges que haurien intercanviat missatges amb Francisco Nicolás.

Moratinos i la connexió guineana

L’exministre d’afers Exteriors Miguel Ángel Moratinos apareix també en els missatges filtrats, en aquest cas en relació amb els seus negocis a Guinea Equatorial, on l’exministre socialista actua com a comissionista de diverses empreses espanyoles.

En aquest cas, el Petit Nicolás li va enviar un missatge on afirmava “ha estat un honor i un plaer poder dinar amb tu. Estic a la teva total disposició per als temes que tenim. Si et sembla bé, fins que em decideixi en l’assumpte que hem parlat, mantindrem amb total discreció i prudència el nostre dinar amb tots”, a la qual cosa Moratinos respon: “Gràcies per la invitació. No et preocupis pel que hem parlat. Tota discreció és necessària”.