L’expolític Miquel Roca, un dels redactors de la Constitució espanyola i advocat, entre d’altres, de la infanta Cristina, ha assegurat avui en ser preguntat per la situació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ell "sempre" ha cregut que "el millor és acostar-se a la justícia".

Quant a l'empresonament de diversos membres del Govern, ordenat per l'Audiència Nacional per diversos delictes relacionats amb el procés secessionista català, Roca ha considerat que el millor en aquests moments és "deixar que actuï la justícia".

Roca ha fet aquestes declaracions al Col·legi d'Advocats de València, on ha acudit per impartir una conferència sobre "Europa i seguretat jurídica" en el marc del lliurament del vintè Premi d'Estudis Jurídics Universitaris Manuel Broseta Pont.

"Desitjo que aquests temes puguin resoldre's perquè són importants per al restabliment d'un clima polític constructiu. Deixem que la justícia avanci, de la mateixa manera que els mateixos interessats faciliten la tasca de reconstruir les coses", ha afegit.

Preguntat sobre si ell hagués recomanat a Puigdemont refugiar-se a Bèlgica, Roca ha contestat irònicament: "Com no m'ho va preguntar, no vaig tenir ocasió de plantejar-ho", si bé ha afirmat que "són els seus advocats els que decideixen".

"Jo sempre crec que el millor és acostar-se a la justícia, perquè com més t'acostes, més et pots explicar i més pots ser reconegut", ha afegit.