L’expolític i advocat Miquel Roca assegura que no se sent “còmode” amb l’independentisme i ha alertat, des del seu vessant de jurista, que la Constitució “no permet un referèndum d’autodeterminació”. “No em sento còmode amb el moviment independentista perquè li falta unitat”, ha afirmat Roca, que ha participat aquest diumenge a l’espai Fora de sèrie de TV3, en què ha mantingut una llarga conversa amb la periodista Gemma Nierga.

Així mateix, el que va ser número dos de CiU, pare de la Constitució, portaveu del grup de CiU al Congrés des del 1977 al 1995 i posteriorment regidor de l’Ajuntament de Barcelona fins el 1999, ha assegurat que per permetre un referèndum caldria “reformar la Constitució”, però que “en l’actual marc territorial, no tindria sentit”, encara que “permet solucions”.

Sentència de l'Estatut

Respecte a l’independentisme, Roca ha apuntat que la sentència del TC del 2010 “va ser un greu error” i que ara “tothom accepta que va marcar un abans i un després”.

Pel que fa al judici de la infanta Cristina, del qual Miquel Roca va ser l’advocat defensor, ha apuntat que va ser ella qui li va demanar que la defensés, sense ocultar que “el rei actualment emèrit pogués tenir una ratificació molt sincera d’aquesta designació feta per la mateixa infanta”.

Així mateix, ha defensat la innocència de la infanta i ha assegurat que no havia de seure al banc dels acusats, i ha recordat que “si es llegeix la sentència, aquesta senyora tenia una societat en la qual no era administradora i, jurídicament, quan un no és administrador ni de fet ni de dret d’una societat no és responsable de cap tipus de delicte fiscal; però no ella, ningú.”