El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha definit aquest dissabte l’última legislatura com la del “frau, el fracàs i la frustració” i ha proposat el seu partit com alternativa a la “dicotomia estèril entre la independència i l’immobilisme”.

En un acte a la seu del PSC per traçar el programa electoral del 21-D, Iceta ha assegurat que ara és l’hora d'“estendre ponts, no d'excavar trinxeres ni d’aixecar fronteres”, i ha reclamat iniciar una nova etapa que es contraposi a l’última, el balanç de la qual, considera, ha estat el d’"una societat dividida, una economia debilitada i un país aïllat".

Davant del “canvi de rumb” que desitja per a Catalunya, Iceta creu que el PSC no només ha de treballar per rebre el suport dels “votants socialistes de pedra picada” de cara al 21-D, sinó també dels votants que “potser mai no s’havien plantejat” votar el partit, però ara sí davant d’una “situació excepcional”.

En aquest sentit, considera que el PSC ha de recuperar “amb força l’ideal i l’empenta del catalanisme social”, perquè “la centralitat” de la política i la “via del diàleg” són l’"única fórmula per trobar una solució acordada".

Mirant al futur, Iceta també ha anunciat que “vull estendre la mà a l'esquerra i al centre, a autonomistes i a federalistes. Vull un gran acord que impliqui una gran victòria per a Catalunya". Així, el líder del PSC pretén forjar un “pacte d’Estat” que conformi una Espanya federal on Catalunya s’hi senti “còmoda, estimada i respectada”.