La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha estat el cap de setmana a Barcelona, en plena operació policial de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de la Policia (CNP) contra el referèndum, segons ha pogut saber El Nacional.

Malgrat la gravetat del moment, la ministra no s'ha deixat veure per la Delegació del Govern espanyol en tot el cap de setmana. El matí de diumenge, mentre els cossos policials s'obrien pas a cops de porra pels col·legis electorals, ha visitat l'Hotel Grand Marina, des d'on el líder del PP, Xavier García Albiol, ha ofert una roda de premsa. 

Casualment, l'Hotel és al World Trade Center, a l'entrada del mateix port on el CNP té atracats els seus vaixells, els famosos Piolins.

La ministra, que ha viatjat en visita privada acompanyada del seu marit, va arribar divendres a Barcelona, segons fonts de la Delegació del Govern, i ha tornat a les sis de la tarda cap a Madrid en un vol regular. En canvi, fonts del PP apunten que hauria arribat dissabte per participar diumenge en la reunió del PP català al World Trade Center.

Ha tingut oportunitat, doncs, de viure en directe la tensa jornada de reflexió i l'operació de repressió policial contundent i sistemàtica que els cossos policials estatals han desplegat pel territori català.

A les sis de la tarda, la ministra ha marxat cap a Madrid, acompanyada del seu marit i de l'expresidenta del PP i estreta amiga, Alícia Sánchez-Camacho.