"Els dirigents polítics que decideixin unilateralment trencar les regles del joc, quedaran invalidats políticament com interlocutors". Així ho ha assegurat el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha comparegut aquest dimecres per fer un balanç sobre la situació política a Catalunya. 

El delegat del Govern espanyol s'ha referit al referèndum de l'1 d'octubre i ha assegurat que no es podrà celebrar i que "ningú trencarà el marc democràtic vigent".

En cas de donar-se, Millo ha advertit que els dirigents polítics que es "saltin la llei" hauran de retre comptes davant la justícia. Així mateix, considera que aquests quedarien "invalidats políticament com interlocutors per parlar de les futures relacions amb l'Estat".

Durant la seva intervenció, Millo ha contraposat el "radicalisme" de l'Executiu de Carles Puigdemont amb les ofertes d'acord "constants" per part del Govern central. "Després de l'1 d'octubre, el diàleg seguirà existint", ha assegurat el delegat.

És per això que també ha demanat al Govern de la Generalitat que "no doni l'esquena a les propostes d'acord constructiu, lleial i legal" de l'Estat. Segons ha mantingut, el diàleg repercuteix positivament a la ciutadania i ho ha exemplificat amb les negociacions en referència a l'Agència Europea del Medicament o la defensa de Sant Jordi com a Patrimoni de la Humanitat.