"És delirant que es parli de presons, ningú amenaça els catalans". Són declaracions que el Portaveu del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha fet a El Matí de Catalunya Ràdio referint-se al discurs que van pronunciar les entitats sobiranistes a l'acte a favor del referèndum celebrat ahir diumenge a Barcelona. "No hi ha prou presons per posar-hi tot el poble de Catalunya", és la frase directa i amenaçadora que tant el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, com el president de l'ANC, Jordi Sànchez, van pronunciat en els seus discursos. 

Segons el delegat, l'actitud que està tenint Catalunya a l'hora de dur a terme el procés "complica les coses i posa pals a les rodes" ja que "la majoria de catalans no estan a favor d'aquesta situació de conflicte". Ha posat èmfasi en el fet de "complir la llei" i ha assegurat que "el Govern espanyol està actuant amb responsabilitat perquè s'assegura que ningú es salti la llei".

D'altra banda, Millo ha admés que entén que alguns "es preguntin si la voluntat de diàleg per part del Govern espanyol ha estat suficient", tot i això, ha volgut deixar clar que "el Govern català tampoc hi ha posat massa ganes".

Finalment, Enric Millo ha recordat que "el dret a l'autodeterminació està reconegut només en cas de guerra, crec que aquí no estem en aquesta situació". A més a més, ha volgut concloure dient que Catalunya ja té molta autonomia "més que d'altres llocs del món".