Cada dia que passa es fa més evident que l’anomenada Operació Diàleg tan sols va ser un miratge. Generalitat i Moncloa s’acusen mútuament de no voler parlar i es van passant la pilota l’una a l’altra sobre la responsabilitat de la manca de diàleg. Avui l’encarregat de protagonitzar un nou capítol en l’intercanvi de retrets ha estat el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, qui ha acusat Carles Puigdemont i el seu equip de “no voler parlar de res del que afecta els catalans”.

“Nosaltres tenim la mà estesa i volem dialogar, però és el president de la Generalitat qui no va a la Conferència de Presidents i és el vicepresident Junqueras qui no posa ningú a treballar sobre el model de finançament”, ha etzibat Millo. En declaracions als mitjans durant el transcurs del congrés que el Partit Popular està celebrant a Madrid, el portaveu ha dit que el Govern català “es dedica a explicar coses i fer proclames sobre aspectes que moltes vegades no responen a la realitat”.

Enric Millo també ha acusat el president català de “polititzar la justícia” pel fet d’intentar barrejar la via del diàleg amb la del funcionament normal de les institucions. “Crec que hem de defensar que la justícia treballi, que hi hagi respecte a la independència del poder judicial, i respecte també a la imparcialitat de les sentències, siguin quines siguin”, ha remarcat.

Crítica a la “teatralització” del Govern

Per altra banda, ha equiparat la recepció de Puigdemont al Palau de la Generalitat a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau amb una obra de teatre: “Cal mantenir la serenitat, baixar dels escenaris i seure a parlar de com resolem els problemes que tenim”. El portaveu del govern considera que actuacions com aquesta no ajuden a entendre que “en un Estat democràtic i de dret és molt important respectar les lleis democràtiques i el funcionament normal de les institucions”.  

Millo ha assegurat, també, que se sent “sorprès” per les paraules que Puigdemont va dirigir ahir a Mariano Rajoy, en les quals el president de la Generalitat de Catalunya feia saber al president espanyol que, tot i ser en temps de descompte, encara està “a temps de rectificar”.