El govern espanyol mantindrà la seva oposició davant el que considera un referèndum il·legal, però assegura que manté la porta oberta al diàleg amb la Generalitat. Així ho ha explicat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en declaracions a RAC1.

El representant de Rajoy a Catalunya ha assegurat que mai abans no s'havia fet un referèndum d'independència al món amb aquests termes i, en un intent de posar en evidència la votació, ha criticat que no hi hagi un mínim de participació. "Si només votés Puigdemont, el referèndum ja es donaria per vàlid", ha explicat Millo el dia després de la presentació de la llei del referèndum.

Atac a l'Estatut

El portaveu del govern espanyol ha insistit a reestablir ponts amb el Govern. Ara bé, com és habitual, ha assenyalat que ha de ser dins dels límits establerts a la Constitució i l'Estatut. "No podem debatre com saltar-nos la legislació vigent", ha assenyalat per tot seguit titllar el referèndum d'independència de "carreró sense sortida". En la línia de l'executiu de Rajoy, Millo ha culpat la Generalitat de la manca d'entesa entre els dos executius.

És més, Millo ha assegurat que el conflicte Estat-Generalitat va començar amb l'exclusió dels populars en el debat de reforma de l'Estatut i no pas la sentència del Tribunal Constitucional de 2010. "El pacte del Tinell va ser antidemocràtic, perquè va excloure el PP", ha explicat el representant català.

No caldrà l'exèrcit

Davant la polèmica sobre una possible intervenció de l'exèrcit, apuntada ahir per la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, Millo s'ha mostrat confiat que no caldrà una intervenció de l'exèrcit a Catalunya. "Estic convençut que no caldrà recórrer a la intervenció de l'exèrcit, però per això cal dialogar", ha deixat anar.