El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, aposta per "intensificar al màxim les converses i negociacions entre Estat i Generalitat". Millo assegura que aquesta ha de ser la via per reduir la litigiositat entre l'Administració catalana i l'espanyola al TC. 

Millo ha descartat que el govern espanyol retiri alguns dels recursos d'inconstitucionalitat que ha presentat contra actuacions del Govern, tal com aquest matí havia publicat El Confidencial Digital assegurant que Rajoy tenia intenció de retirar 30 recursos al TC.

De fet, en aquest sentit, el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha afegit que fer-ho significaria anar en contra de la raó de ser del PP a Catalunya: "No crec que es retirin alguns recursos que són l'essència de la nostra existència a Catalunya", ha dit en roda de premsa a Barcelona.

En aquest punt, Millo ha apostat per intensificar l'activitat de les comissions tècniques bilaterals, les quals, segons ha anunciat Millo, han evitat que el 40% dels recursos plantejats hagin arribat finalment als tribunals.

En una compareixença de premsa que ha fet conjuntament amb el nou secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, Enric Millo ha revelat que en la darrera legislatura el Govern de Catalunya va presentar 58 recursos contra decisions del govern espanyol, mentre que de l'altra part se'n van presentar contra la Generalitat un total de 38.