El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha elogiat aquest dilluns, davant representants sindicals de la Policia Nacional i d'associacions professionals de la Guàrdia Civil, el comportament "exemplar" dels dos cossos per complir les "instruccions estrictes" de la justícia per impedir l'1-O.

Millo s'ha reunit avui a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya amb representants dels sindicats i associacions policials després que divendres passat el van criticar i van demanar la seva dimissió per haver-se disculpat per alguns episodis concrets de l'actuació policial durant el referèndum de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional. Aquesta reunió forma part dels intents del delegat per refer la relació amb els cossos policials, indignats per les seves disculpes, que ja va haver de puntualitzar el mateix divendres.

El delegat del Govern espanyol ha reiterat avui tot el seu suport a la Policia i la Guàrdia Civil per la seva labor desenvolupada a Catalunya i ha ressaltat que els dos cossos van complir les "instruccions estrictes" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impedir la votació.

Millo ha agraït el "comportament exemplar, amb professionalitat i proporcionat" de les forces i cossos de seguretat de l'Estat durant l'1-O i ha ofert als representants de Policia Nacional i Guàrdia Civil la seva col·laboració i ajuda per fer front a situacions com les viscudes durant les últimes setmanes a Catalunya. El delegat del Govern també ha indicat als representants dels sindicats i associacions que comparteix les seves reivindicacions professionals i salarials i s'ha compromès a traslladar-les al Ministeri d'Interior.

Els sindicats SUP, CEP, UFP, SPP i ASP van demanar divendres passat que Millo fos cessat després de dir que davant determinats casos puntuals de l'actuació policial en què hi va haver algun ferit, i a la vista de les imatges, només podia "demanar disculpes".

"Quan he vist les imatges, i sé que hi ha persones que han rebut cops, empentes i hi ha una persona a l'hospital, només puc demanar disculpes", va dir Millo en una entrevista a TV3, en la qual també va deixar clar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van actuar l'1-O a petició dels Mossos i "van fer la seva feina de la millor manera que van poder en una situació molt tensa".