El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha deixat veure aquest divendres per l'aeroport del Prat. Ha estat en la inauguració de la nova ruta d'Air China que connecta Barcelona amb Xangai, amb què l'aeroport de la capital catalana aconsegueix una nova connexió amb la Xina, després d'instaurar la connexió amb Pequín fa tres anys. Millo, doncs, s'ha apropat fins a l'aeroport per presidir l'acte, després de dies de silenci envers el caos dels controls del passat cap de setmana.

Millo ha presidit l'acte d'inauguració de la nova ruta, amb l'assistència del subdirector d'Air China per a Europa, Wang Lei; de la directora de l'aeroport del Prat, ​​Sonia Corrochano; del director comercial d'Aeroports de Catalunya, Òscar Oliver, i de la vicecònsol del Consolat General de la Xina a Barcelona, ​​Lin Yu Tang. En l'esdeveniment s'ha presentat una ruta que permetrà connectar Barcelona amb Xangai amb tres operacions a la setmana.

En un bon moment, com un acte d'aquest estil, Millo ha decidit acudir-hi. En canvi, quan anaven mal dades va preferir no fer-se veure pel Prat: de fet, el cap de setmana, el delegat del govern espanyol va acudir a la Feria de Abril, on se'l va poder veure a la carpa de Societat Civil Catalana.

El caos del Prat

L'aeroport del Prat va patir el passat cap de setmana importants aglomeracions de persones a la zona de control de passaports de la Policia Nacional, el que va provocar que alguns dels vols sortissin amb retard i, fins i tot, que alguns passatgers perdessin el vol. El motiu d'aquestes llargues cues, que en alguns casos van arribar a durar hores, va ser el canvi de normativa per moure's per l'espai Schengen, que va entrar en vigor el passat 7 d'abril.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en el seu viatge institucional als EUA, va arribar a demanar als responsables del caos de l’aeroport de Barcelona que s'actués per tal que un aeroport de primera fila mundial com és el Prat funcionés correctament. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va exigir a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que vingués "d’urgència" a Catalunya després dels tres dies de caos i cues.