El fantasma de Millet s’ha passejat aquest matí pel ple del Parlament, al mateix temps que a la Ciutat de la Justícia els antics gestors del Palau obrien l’aixeta d’acusacions contra l’antiga Convergència. “L’agenda política del Govern passa bàsicament per dos compromisos: un, no tenir casos de corrupció política, i aquest govern no en té cap; i dos, prendre aquelles mesures que impedeixin la corrupció política”, ha assegurat el president, Carles Puigdemont.

Just en el moment en què Puigdemont responia dins l'hemicicle a la sessió de control, Millet acabava de posar en marxa una cascada d'acusacions contra CDC, com a receptora de diners de les comissions provinents de Ferrovial. I el president ha procedit a blindar el Govern davant la denúncia recordant que al seu executiu no té cap cas de corrupció.

La cupaire Anna Gabriel ha estat la primera en invocar l’antic responsable del Palau que va fer que el “fang arribés al que alguns consideraven l’oasi català”. Gabriel ha reclamat al president quina és l’agenda del Govern per lluitar contra la corrupció i ha subratllat que això no té “res a veure amb asseure independentistes a la banqueta”. “No volem que es flirtegi amb cap persona que tingui qualsevol relació amb la corrupció i en aquesta Cambra hi ha algunes persones assenyalades malgrat que no estiguin investigades”, ha advertit en referència a l’exconseller Germà Gordó el nom del qual està apareixent en aquest cas i que seguia el ple dues files darrera del president.

"Estem d'acord que no permetrem que ningú blanquegi corrupció amb el procés independentista?", ha preguntat Gabriel.

"Absolutament d'acord", ha replicat el president. Puigdemont ha recordat les mesures del govern per evitar que aquesta xacra pugui arrelar “excessivament a casa nostra”, però també ha insistit a fer una crida a la presumpció d’innocència. “No banalitzaré el concepte presumpció d'innocència. És molt perillós construir una societat en què partim de la sospita permanent i la falòrnia abans que es jutgi un procés”, ha reclamat.

El cap de l'executiu ha assegurat que cal acceptar els resultats dels processos i les conseqüències i alhora millorar els mitjans judicials per combatre la corrupció amb molts més jutjats i més recursos.

També la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, tot i que ha dedicat la seva pregunta a la reforma del Reglament, ha aprofitat per retreure a Puigdemont la implicació de l'antiga CDC en el cas. “Perquè, per cert, avui és el judici del cas Palau, i avui no l’hem vist als tribunals. Potser no l’agafava de passada", ha ironitzat tot ensenyant fotografies de la concentració organitzada amb motiu del judici pel 9-N

"Quan els que van a declarar són els Bárcenas de CDC no se’ls veu fent manifestacions a la porta”, ha retret al president tot advertint-lo que no podrà ocultar la corrupció ni els problemes dels catalans rere una gran estelada. Arrimadas ha pronosticat a Puigdemont que el més rellevant que farà aquesta legislatura serà convocar eleccions i l'ha advertit que com més trigui, més diners farà perdre als catalans.

Tan bon punt ha acabat la sessió de control, els grups de l'oposició han començat a desfilar davant les càmeres als passadissos del Parlament per exigir explicacions de l'expresident Artur Mas arran el finançament irregular del partit que va liderar i al qual ha exculpat repetidament de les acusacions pel cas Palau. L'única reacció que encara no s'ha produït és la de cap portaveu de l'antiga CDC o l'actual PDeCAT.