L'Associació de Militars Espanyols adverteix en un comunicat que "la Pàtria no perdona el crim de la traïció" en referència a l'aprovació al Parlament de les conclusions de Procés Constituent desafiant la prohibició del Tribunal Constitucional, alhora que ho titlla de "funció de teatre".

Aquesta associació, que ja s'ha manifestat reiteradament en contra del procés independentista català, critica el govern espanyol per ser massa tou amb Catalunya, tot assegurant que és un "exercici d'ingenuïtat" pensar que "els separatistes que han votat aquesta proposta es preocuparan" per la denúncia al TC.

"No és el Tribunal Constitucional el que se sent desafiat per aquesta declaració sinó tota Espanya" argumenten. Segons la seva opinió, "el continuat atac a la independència i sobirania d'Espanya no pot, sota cap motiu, dependre de l'aplicació de procediments judicials". 

Intervenció de les Forces Armades

En aquest sentit, demanen que els poders espanyols recorrin a l'article 8 de la Constitució que fa referència al paper de les Forces Armades per "garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat territorial i l'ordenament constitucional".

El missatge acaba amb la Cançó del Soldat que diu així: "Soldats! La Pàtria sencera, per vosaltres sagrada, batega en aquesta Bandera que us lliura la Nació. Traïdor aquell que l'abandona o la torna tacada, que la Pàtria no perdona el crim de la traïció". l'AME aconsella que "on es diu soldats, cal llegir espanyols" i "que cada un dels poders que regeixen els destins de la nostra estimada i patidora Pàtria s'apliqui el que correspongui".