L'exdetectiu de l'agència Método3 Julián Peribáñez ha assegurat aquest dijous que la denominada Operació Catalunya és una "campanya de difamació, desinformació i manipulació" per tal de desprestigiar la investigació policial i judicial contra els casos de corrupció que afecten la família Pujol Ferrusola.

Segons ell, aquesta campanya la va orquestrar l'antic nucli dur de CDC per influir a l'opinió pública "amb tècniques pseudomafioses" aprofitant "conflictes interns" de la policia espanyola. Peribáñez ha assegurat que mai ha participat en espionatge contra polítics independentistes, tot i que no assegura que no hagi existit, però ha assegurat que l'única policia "política i patriòtica" que coneix és una unitat "secreta" dels Mossos d'Esquadra.

En un primer al·legat que portava escrit, Peribáñez ha estat molt dur amb els dos periodistes del digital Público que van destapar la suposada guerra bruta de la policia espanyola contra polítics independentistes, i també ha atacat de forma contundent l'exdirector de Método3, Francisco Marco. A tots tres els ha acusat de mentir i manipular la informació.

Contra CDC

Als periodistes els ha retret que no l'hagin trucat mai per verificar algunes informacions sobre ell, i de falta de rigor periodístic per donar per veraços uns suposats missatges de mòbil que es va enviar ell amb la seva exdona i que haurien estat manipulats per Marco, segons Peribáñez. A Marco, l'ha acusat de treballar per a CDC i els Pujol des de fa anys, amb nombrosos espionatges polítics encarregats directament per l'exdirector dels Mossos Xavier Martorell. Així, segons Peribáñez, CDC espia rivals polítics des de fa dècades. Primer amb els anomenats 'mortadelos' dels Mossos, els anys 90, i després, durant el tripartit, a través de Método3.

També ha acusat dos Mossos d'Esquadra de falsificar una denúncia de la seva exdona contra ell segons la voluntat de Marco. Per tot això, ha dit que va presentar una querella a Barcelona contra els periodistes, querella que haurà de presentar a Madrid, i pensa denunciar també a Marco i als dos policies per difamar-lo. De fet, ha dit que la seva exdona també se sent enganyada per Marco, que l'hauria utilitzat per atacar Peribáñez i sostreure-li informació.

En aquest sentit, ha demanat als diputats que donin "nul·la credibilitat" a Marco i a les informacions de Público sobre ell mateix. "Marco és un peó que treballava per a Martorell", ha dit.

Peribáñez ha negat absolutament haver treballat mai com a detectiu privat per a la policia espanyola i haver cobrat fons reservats. Tot i això, ha admès que, quan ja no estava a Método3, la policia li va demanar d'ajudar-los a saber quines investigacions suposadament il·legals havia fet l'agència. Per aquesta "col·laboració" va cobrar, en metàl·lic, dietes i les despeses de les seves gestions durant uns deu mesos.

Pagada per Zaragoza

Sobre la gravació de la Camarga, ha aportat el sumari sencer, segons el qual es desprèn que la gravació va ser encarregada per l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza, pagada pel partit i desconeguda per part d'Alícia Sánchez Camacho. Així, en un correu intern de Método3 es diu que el client ha quedat "content", en masculí, i en la factura es va cobrar la feina que va fer Peribáñez de fotografiar la interlocutora de Sánchez Camacho, Victoria Álvarez, per tal d'identificar-la. A més, ha assegurat que va ser Marco qui va filtrar la conversa a la premsa per tal de "tapar" l'escàndol que suposava la declaració d'Álvarez a la policia espanyola denunciant suposades corrupteles de Jordi Pujol Ferrusola.

En la sessió d'aquest dijous també estava prevista la compareixença d'un altre exdetectiu de Método3, Antonio Tamarit, que ha excusat la presència per motius de salut, i del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.