"L’1 d’octubre hi va haver persones ferides a Catalunya". Amb aquestes paraules, el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Josep Vilaplana, ha demanat avui que no es posi en dubte la professionalitat i independència dels facultatius a l'hora de certificar els ferits de l'1 d'octubre: "Els metges catalans van certificar el que van veure".

Després que en aquests darrers dies s'hagi posat en dubte l'estat dels ferits, i davant les informacions dispars sobre el nombre i estat dels ferits, Vilaplana ha retret que no es pot posar en dubte la seva professionalitat perquè "actuen sota un codi deontològic per atendre i diagnosticar pacients".

El president del CCMC ha volgut deixar ben clar que "l'1 d'octubre va haver-hi persones ferides a Catalunya, amb lesions més o menys greus, però ferides" i ha afirmat que, independentment del nombre concret de ferides de major o menor gravetat, "la qüestió a plantejar-se és si la repressió policial duta a terme pel govern espanyol és la resposta adequada per part d'un Estat democràtic i del segle XXI".

El CCMC ha assegurat que aquestes informacions sobre els ferits seran tramitades al Col·legi de Periodistes de Catalunya i ha dit que s'ha encarregat als serveis jurídics que avaluïn les possibles accions legals a emprendre.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, s'ha lamentat a Twitter que "és preocupant que un mitjà de comunicació falsegi la veritat i doni per certs rumors sense contrastar" en relació amb una informació que assegurava que la Conselleria de Salut "va ordenar diagnosticar tots els atesos l'1-O com a 'ferits'".