La formació Moviment d'Esquerres (MES) ha apostat avui per crear una llista unitària amb l'acord d'entitats de la societat civil, partits i plataformes i, només en cas que no sigui possible, advoca per una candidatura "oberta i plural" de les esquerres sobiranistes de Catalunya.

MES ha llançat aquesta proposta a l'assemblea extraordinària de la formació celebrada a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) per analitzar la situació política que es viu a Catalunya davant la convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre.

En un comunicat, la formació d'esquerres, que es va presentar en les passades eleccions autonòmiques en la candidatura de Junts pel Sí, ha assegurat que l'opció per la llista unitària oberta a la societat civil ha rebut l'aval del 90 % dels vots.

Aquesta llista hauria de respondre, segons el seu parer, "a un ampli acord de moltes entitats de la societat civil i de tots els partits i plataformes constituents".

"Si aquesta fórmula no fos possible -apunta-, els socialistes sobiranistes apostarien per una candidatura oberta i plural de les esquerres sobiranistes de Catalunya, que doni suport a la República".

MES ha exigit l'excarceració "immediata" dels "presos polítics" perquè la campanya electoral es desenvolupi "amb les mínimes garanties democràtiques" i ha demanat que el programa electoral inclogui la petició d'amnistia per als exconsellers i d'una mediació internacional.