La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha assegurat aquest diumenge que "d'aquí a finals d'any", la Generalitat posarà 1.000 habitatges socials a disposició de les famílies que més ho necessitin, de les quals unes 500 s'entregaran aquest estiu. En una entrevista al 3/24, Borràs ha confirmat que aquesta oferta es realitzarà "hi hagi o no hi hagi pressupostos", però també ha dit que si es vol arribar als 3.000 habitatges necessaris que es van aprovar al Parlament en una resolució, caldrà incloure-ho en els nous pressupostos.  

La consellera ha explicat que la Generalitat disposa de 900 pisos buits, però que un de cada quatre està ocupat il·legalment; dos de cada quatre s'estan rehabilitant o en fase d'adjudicació, i un de cada quatre estan en fase de traspàs d'uns inquilins als altres. A més, la consellera ha afirmat que compten amb el parc de 14.000 habitatges de la Generalitat, i que han aconseguit 1.830 habitatges més, propietat dels bancs, amb un acord de cessió, amb la possibilitat que la Generalitat els adquireixi a llarg termini.

Paga extra

Preguntada sobre els compromisos assumits pel Govern amb els funcionaris en relació a la paga extra, Borràs ha assegurat que es farà efectiva, al marge del que digui el Govern central. "Als funcionaris no cal posar-los en una posició incòmoda per culpa del procés", ha subratllat, ja que considera que les accions que es duguin a terme per a la desconnexió no els han d'afectar. Així doncs, la totalitat de la paga extra es faria efectiva entre 2016, 2017 i la primera meitat de 2018.