El polígon alimentari Mercabarna ha despertat avui pràcticament desert, ja que les 770 empreses de l'Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) que operen en ell han secundat l'aturada general convocada per avui contra de la violència policial durant l'1-O.

Mercabarna2 3 O EFE

L'avinguda principal de "la ciutat que no dorm" presentava a primera hora del matí una imatge d'inusual calma, sense el trànsit habitual de furgonetes, camions i cotxes particulars. Treballadors de seguretat han explicat que el seguiment de l'aturada està sent superior al de qualsevol vaga general anterior.

En la mateixa línia, el director del mercat central del peix, Jordi Defez, ha destacat que una de les principals diferències respecte a les vagues sindicals és que aquest 3 d'octubre tampoc no s'estan obrint els despatxos.

"Hi ha activitat zero, sembla que sigui un diumenge a la nit. Com que estaven tots els majoristes d'acord en fer l'aturada, el civisme ha estat la tònica dominant i no hi ha hagut cap conflicte ni cap problema", ha subratllat.
Mercabarna3 3 O EFE
En aquest mercat, l'activitat se sol intensificar entre les 04:00 i les 06:00, però avui a aquella hora regnava la calma: no hi havia cap camió descarregant peix i totes les persianes dels diferents majoristes estaven tancades.

Tampoc el mercat de fruites i hortalisses, que s'activa una mica més tard, no ha iniciat el dia amb la seva activitat normal, sinó que la imatge regnant ha estat la de les persianes abaixades. Pel que sembla, l'únic punt on es treballarà al llarg d'aquest 3 d'octubre és l'escorxador, ja que per qüestions logístiques no poden ajornar algunes operacions amb ramats.