El ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha ofert avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "diàleg dins de la llei" i "sense data de caducitat". Això si, l'ha advertit que no es pot negociar fora de la llei ni de la Constitució i li ha demanat que "no enganyi la gent" i reconegui que Catalunya quedaria fora de la UE si es produeix la independència.

De Vigo ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció en el fòrum ABC-Deloitte, on ha ofert aquest diàleg al president de la Generalitat, encara que advertint que no es pot negociar el compliment de la llei ni de la Constitució. "No hi ha contraposició entre llei i democràcia perquè la llei és la representació de la voluntat popular", ha remarcat el portaveu de l'executiu de Rajoy, que ha reclamat als partits nacionalistes que "no enganyin la gent" i reconeguin que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea si es produís la independència.

A preguntes dels periodistes, Méndez de Vigo no ha volgut avançar si veu en l'horitzó un nou avançament de les eleccions a Catalunya ja que, ha recordat, la convocatòria dels comicis és una atribució del president de la Generalitat.