La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha afirmat que "Barcelona no ha de ser ostatge dels conflictes polítics". “A Ciutadans creiem en la llibertat d’expressió però també defensem el respecte a tots els símbols que ens representen a tots i que són fruit del consens”, ha dit per després afegir que “Em semblaria un gest que els catalans aprenguessin a respectar l’himne igual que la resta d’espanyols”.

Una afirmació que també ha secundat la portaveu del partit taronja a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, arran del conflicte de les estelades.

"La xiulada a l'himne nacional, a un símbol, no ens agrada i no representa la majoria de barcelonins", ha lamentat Villacís que ha definit Barcelona com "la porta d'Europa".

Mejías ha apuntat que inversions molt importants depenen de “les bones relacions amb les institucions espanyoles”. En aquesta línia, ha posat com a exemple la futura estació de La Sagrera: “Si rebem a la ministra de Foment com toca, potser podrem tirar endavant aquest projecte que ens permetrà realitzar algunes obres importants en barris que ho necessiten”.

Crítiques a Colau

La portaveu dels taronja al consistori barceloní ha aprofitat per criticar durament l’alcaldessa Ada Colau que, juntament amb Carmena, “governen les ciutats rebels i amants dels canvis”.

Li ha retret que governi de cara a l’aparador i ha posat com a exemple el nou pla de barris que, segons Mejías, “està buit de contingut, sense cap mesura concreta ni pressupost” i, a un barri tan necessitat com Nou Barris, “l’única mesura que han aprovat ha estat canviar el nom de la plaça Llucmajor pel de plaça de la República”.

Segons Ciutadans, Colau no té un projecte de ciutat ni d’inversions. A més, ha assegurat que l’alcaldessa “no ha tingut cap problema a optar per col·locar familiars i amics i, fins i tot, s’ha saltat el seu codi ètic per blindar el sous dels directius”.

“Colau no ha entès que ha de deixar l'activisme per gestionar Barcelona”, ha sentenciat.

Pacte amb el PSC

Respecte al recent pacte de govern entre PSC i Barcelona en Comú, Mejías ha advertit que l’alcaldessa continua governant en minoria i ha destacat que aquest moviment “ha deixat en mans del PSC la gestió de districtes. Un pas de Colau per allunyar-se del carrer, on els veïns li diuen coses que no li agraden. S’allunya de la quotidianitat per centrar-se en el seu projecte de promoció personal”.

Inseguretat

Mejías ha aprofitat l’agressió d’un manter a un agent de la Guàrdia Urbana per presentar-la com un exemple de la “impunitat” que genera la nova política de seguretat de Colau.

“La Guàrdia Urbana ha perdut tota l’autoritat. Els delinqüents s’han apoderat i els ataquen i, quan això passa, resulta que un regidor truca al seu advocat perquè un jutge decreti la suspensió de les mesures cautelars del detingut. S’imaginen que això ho fes Ciutadans, quina allau de crítiques rebríem?”.    

“És molt greu. S’ha desmuntat un model de seguretat que funcionava i Barcelona era una ciutat segura. Se’ls ha tret l’autoritat. Ella va arribar al govern de la ciutat com si no li agradessin. Fins al punt que l’ordre que tenen és la de no actuar. Tenim 47 agents de la Guàrdia Urbana ferits. Ha reaparegut la prostitució al carrer...”, ha matisat.