Segons enquestes realitzades pels diaris espanyols La Razón i l'ABC, més de la meitat dels espanyols serien partidaris d'aplicar l'article 155 de la Constitució si Catalunya declarés la DUI. En aquest context, un 53,1% i un 60%, respectivament, estarien a favor d'intervenir l'autonomia dels catalans per un 55,6% i un 34%, dels catalans, que pensen el contrari.

Els sondejos també plantegen altres preguntes. En el cas de La Razón, en el mostreig realitzat per NC Report entre els dies 4 i 7 d'octubre, 8 de cada 10 espanyols no donen suport a la DUI. Entre els votants catalans, un 58,9% no vol que Catalunya s'independitzi d'Espanya contra un 35,1. En el mateix diari, un 52,3 % dels catalans creu que l'independentisme està creant "un ambient d'odi com ja va passar al País Basc" i 8 de cada 10 espanyols creu que el secessionisme està dividint la societat catalana. 

Per la seva banda, i sobre la mateixa qüestió, l'ABC publica que 6 de cada 10 catalans se sent dividit per la situació i que el 88% dels espanyols pensa el mateix. En la mateixa enquesta es pot comprovar com 2 de cada 3 espanyols creu que l'Estat hauria de recuperar les competències transferides a Catalunya en Seguretat i Educació, que un 75% dels catalans pensen que el moviment independentista està perjudicant econòmicament la seva comunitat autònoma i que 7 de cada 10 aposten pel diàleg amb Espanya per evitar la ruptura. Tot i això, un 76% dels catalans qualifiquen d' "injust" el tracte fiscal que reben respecte la resta dels espanyols. 

Repressió policial 

A l'ABC un 18% dels catalans pensa que les Forces de Seguretat de l'Estat va actuar "proporcionadament" i a La Razón, a Catalunya, un 53% va respondre que la intervenció de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no va ser correcte contra un 41,7% que va dir que si. En la mateixa qüestió, un 75% dels espanyols pensa que l'actuació policial si que va actuar correctament. En aquesta línia, a La Razón, un 55,3% dels catalans és partidari que els cossos de seguretat espanyols continui a Catalunya i 8 de cada 10 han notat que l'independentisme ha fomentat el sentiment patriòtic. 

Per últim, i en el mateix diari, espanyols i catalans coincideixen que Albert Rivera, el líder de Ciutadans és el polític nacional que millor està portant la crisi, tot i que en cap cas li donen l'aprovat.