"El PP mai ha tingut un problema amb els homosexuals, mai". Amb aquestes paraules, el vicesecretari d'acció sectorial del PP, Javier Maroto, ha negat avui a la Cadena Ser que el seu partit volgués negar el matrimoni entre persones del mateix sexe i ha justificat que durant set anys tinguessin vigent el recurs contra la llei del matrimoni homosexual sota l'argument que el PP va recórrer que en el dret civil anomenés matrimoni a la unió entre persones del mateix sexe". 

Malgrat haver deixat clar que ell des del primer dia es va posicionar "de forma contrària a aquest recurs", Maroto ha recordat que el PP ha tingut majoria absoluta des de llavors i que, tot i així, mai no ha fet res, "ni ha volgut canviar res", ni el programa electoral ho contemplava.

Aquestes justificacions arriben després que l'actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi carregat durant anys per activa i per passiva contra aquesta llei aprovada pel govern socialista l'any 2005. Rajoy i molts altres membres del PP. 

De fet, el nou secretari d'Estat de Defensa, Agustín Conde, és conegut per la seva trajectòria repleta de crítiques a l'homosexualitat. El 2005 va dir que “el 29% dels nens que conviuen amb parelles homosexuals poden ser violats”, una xifra que, segons les seves dades, contrasta amb el 0,6% de nens que conviuen amb parelles homosexuals que tindrien el mateix risc.

Les perles del PP contra la llei

Quan Zapatero va aprovar la llei del matrimoni homosexual, Rajoy no va trigar res a sortir a carregar contra els socialistes posant sobre la taula que "és una mania del govern espanyol semblar modern i no una reclamació dels homosexuals".

En aquell mateix moment, també va deixar anar que "el matrimoni sempre ha estat una institució entre un home i una dona". Però la cosa no va acabar aquí. Tres anys més tard, el 2008, va provar de matisar les seves paraules assegurant que "jo hagués fet la mateixa llei sense anomenar-la 'matrimoni' perquè la paraula 'matrimoni', crec jo, que és una mica posar el dit a l'ull als catòlics i, tanmateix, els mateixos drets i llibertats s'haguessin pogut donar amb un altre nom".

Rajoy, però, no va ser qui la va dir més grossa. El fundador del partit, Manuel Fraga Iribarne, va dir un any abans que s'aprovés la llei que "l'homosexualitat és una anomalia" i que "les persones que neixen així és perquè els cromosomes s'equivoquen". Un any més tard va deixar anar que "parlar d'orgull gai, crec que és un error social".

El mateix any va proposar acabar amb "lleis fastigoses" i va aclarir que "jo no tinc res en contra dels homosexuals, si neixen així què se li farà, però que no diguin, a sobre, que estan orgullosos de funcionar al revés" o de "tenir afeccions estranyes".

Ofensa a la població

L'expresident espanyol José María Aznar va deixar anar que "la unió entre homosexuals no pot ser anomenada matrimoni perquè això ofèn a la població", mentre la seva dona, Ana Botella, defensava que la qüestió de l'adopció entre persones del mateix sexe han de dictaminar-la els científics perquè "ningú ha dit que els nens tinguin les mateixes condicions depenent de qui els adopti".

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz també va voler dir la seva i el 2013 va argumentar que "el matrimoni homosexual no ha de tenir la mateixa protecció per part dels ens públics perquè no garanteix la pervivència de l'espècie".

De la seva banda, l'alcalde de Pontons, Luis Fernando Caldentey, va assegurar quan es va aprovar la llei que "no casaré homosexuals perquè són persones tarades" i, moments més tard, va matisar que "potser la paraula 'tarats' no és la més adequada, però els homosexuals són deficients per procrear i educar".