El delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha qualificat avui de "pur tacticisme" l'oferta del Govern central al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè expliqui la seva proposta de referèndum al Congrés dels Diputats.

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assenyalat que una oferta així, "feta un divendres, a última hora, no és massa creïble" i també ha lamentat que Podemos sigui l'únic partit d'àmbit estatal que ha confirmat l'assistència a la conferència que Puigdemont oferirà a la Caixa de Música de Madrid juntament amb vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller Raül Romeva.

"Algunes persones del PP i el PSOE" han declinat la invitació a la conferència sobre el referèndum al·legant que no és constitucional, la qual cosa, segons Mascarell, alimenta discursos com el de La Falange, que ha convocat una concentració de rebuig davant de l'Ajuntament de Madrid.

També ha assenyalat que s'està tramitant la invitació al secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, i que la presència o no d'ambaixadors a l'acte "no és tan bon indicador com el que pensen i diuen sobre el procés català".

"És la continuïtat de la que es va fer a Brussel·les", on Puigdemont, Junqueras i Romeva van oferir una conferència en una de les sales del Parlament europeu el gener per explicar el procés sobiranista i el referèndum.