L’expresident Artur Mas tornarà avui al ple del Parlament. Serà el primer cop que ho fa després del debat d’investidura en què Carles Puigdemont va assumir el relleu a la presidència de la Generalitat el passat 10 de gener. L’objectiu és deixar clar el seu suport a la proposta de Puigdemont per tancar el full de ruta independentista.

Amb aquest gest, l’expresident i president del PDC vol apaivagar les veus que apuntaven l’existència de diferències entre els dos polítics arran l’aposta de Puigdemont pel referèndum vinculant.

La idea d'un referèndum unilateral ha provocat parers reticents dins del PDC, entre els quals s'ha assenyalat el de Mas. Per la seva banda, Puigdemont no ha defensat obertament aquesta proposta, tot i que en un primer moment no va tancar la porta al RUI. No obstant, en les seves declaracions públiques de les darreres setmanes, el president ha rebutjat l’adjectiu d’unilateral i ho ha substituït per un referèndum “vinculant” i amb totes les garanties que permetin que sigui reconegut a nivell internacional. En cas que això no sigui possible, ha recordat que el full de ruta preveu unes eleccions constituents.

Primer ple

Aquest serà el primer cop que l’expresident Mas torna a l'hemicicle del Parlament després que el passat 10 de gener es va materialitzar la seva decisió de fer un pas al costat per cedir la candidatura a la presidència a l’aleshores alcalde de Girona.

A partir d'aquell moment, les visites de l'expresident a la Cambra s'han limitat a actes institucionals com l'homenatge a Muriel Casals o l'acte institucional de l'11 de Setembre.