El president del PDeCAT, Artur Mas, ha reaccionat aquest dissabte des de Balaguer a la intenció de l'executiu de Mariano Rajoy de portar al Tribunal Constitucional les partides dels pressupostos de la Generalitat que poden estar vinculades a la celebració del referèndum.

Mas ha dit que "és una vergonya i una indignitat que el govern espanyol recorri els pressupostos, no té cap sentit" perquè els comptes, com ha recordat "fan una aposta també per tots els processos electorals, i és lògic perquè el tema de les eleccions sempre ha d'estar present com una possibilitat i un govern s'ha d'organitzar per millorar els processos electorals d'un país".

Mas a Balaguer 2 ACN

El president del PDeCAT també ha aprofitat per respondre a la CUP que la representació de Catalunya a l'exterior no és cosa seva sinó del Govern. Per això ha demanat al diputat Benet Salellas que sigui "més modest i més humil" i que pensi que "no tot ho ha de decidir la CUP ni molt menys i hi ha coses que van molt més enllà de la CUP'. Salellas va ser el diputat cupaire que va demanar a Mas en la seva compareixença al Parlament que no fos la cara visible del procés independentista al món.

D'altra banda, després que Francesc Homs hagi hagut d'abandonar el seu escó al Congrés per la inhabilitació del Tribunal Suprem, Artur Mas ha dit que "la política del grup a Madrid seguirà sent la mateixa, estar al costat del govern de Catalunya, estar al costat del Parlament de Catalunya i de defensar el nostre model de país i de societat així com també, òbviament, defensar el procés català cap a la sobirania".

Mas també s’ha referit als pressupostos de la Generalitat pel 2017 i ha assegurat que “els pressuposts actuals poden créixer gràcies al gran treball fet pel conseller Mas-Colell durant el govern anterior” i per l’aposta de l’Executiu que ell liderava i del que ara presideix Carles Puigdemont per la recuperació econòmica.